Článok 1

 I. Pravidlá pre uznávanie absolvovaných zápočtov, zápočtov predmetov, ktoré končia skúškou.

 

  1. Študent môže požiadať o uznanie absolvovaného zápočtu predmetu, ktorý končí skúškou, najneskôr do 2. týždňa príslušného semestra, v ktorom prebieha výučba daného predmetu.
  1. O uznanie môže študent požiadať v prípade, ak dosiahol minimálny počet bodov, ktorý je stanovený pre udelenie zápočtu v danom predmete.
  1. Žiadosť o uznanie zápočtu predmetu, ktorý končí skúškou, doručí študent na študijné oddelenie.
  1. Žiadosť o uznanie zápočtu je zverejnená na internetovej stránke fakulty alebo si študent žiadosť vyzdvihne na študijnom oddelení.
  1. O žiadosti rozhoduje dekan po konzultácii s osobou, ktorá daný predmet zabezpečuje.
  1. Uznaný zápočet predmetu, ktorý končí skúškou, bude zapísaný v informačnom systéme MAIS najskôr v zápočtovom týždni príslušného semestra, v ktorom prebieha výučba daného predmetu.
  1. Pre úspešné absolvovanie predmetu, v ktorom bol uznaný zápočet, je potrebné vykonať skúšku.
  1. Uznanie zápočtov predmetov štátnej skúšky nie je možné.

 

II. Pravidlá pre uznávanie predmetov (klasifikovaných zápočtov, skúšok)

  1. Študent môže požiadať o uznanie predmetu (klasifikovaného zápočtu, skúšky) úspešne absolvovaného na fakulte, inej fakulte TUKE alebo inej vysokej škole najneskôr do 30. septembra príslušného roka.
  1. Žiadosť o uznanie predmetov doručí študent na študijné oddelenie Strojníckej fakulty Technickej univerzity v Košiciach. Na jednej žiadosti študent uvedie všetky predmety, ktoré si dáva uznať na príslušnom stupni štúdia. Súčasťou žiadosti je informačný list príslušného absolvovaného predmetu.
  1. Žiadosť o uznanie predmetov je zverejnená na internetovej stránke fakulty alebo si študent žiadosť vyzdvihne na študijnom oddelení.
  1. O priznaní kreditov v počte stanovenom študijným programom rozhoduje dekan po vyjadrení sa vedúceho pracoviska, ktoré zabezpečuje tento predmet pre daný študijný program.

 

V Košiciach 15. 06. 2023

 

Dr.h.c. mult. prof. Ing. Jozef Živčák, PhD., MPH

dekan

Dokument na stiahnutie pdf