Inauguracia dekana

 

Piatková Slávnostná inaugurácia dekana Strojníckej fakulty TUKE priniesla pekné momenty a chceme sa s nimi podeliť aj s vami všetkými.

 

Dovolili sme si pripojiť aj pasáž z Inauguračného prejavu pána dekana, celý je k dispozícií na stiahnutie pdf

 

“Od ostatného podobného stretnutia ubehli 4 roky, ktoré sa dajú rozdeliť do niekoľkých etáp a charakterizujú našu prácu od začiatku funkčného obdobia až doposiaľ.

 

Išlo predovšetkým o etapu nového naštartovania takmer všetkých procesov, ich analýzu a dekompozíciu, ktorá definovala priority fakulty v oblasti infraštruktúry, edukačného procesu, procesu vedy a výskumu až po najcitlivejšiu tému, a tou je práca so študentom a spolupráca s praxou v rozhraní domáceho pôsobenia, Európy a v niektorých prípadoch aj sveta.

 

Aj napriek relatívnym skúsenostiam predstupujem pred Vás s veľkou pokorou a úctou.

 

Môžem s plnou vážnosťou konštatovať, že anticipácie v prvej etape boli naplnené so synergickým efektom a väzbovou štruktúrou pre ďalšie náročné obdobie na fakulte. Fakulta ako aj univerzita úspešne prešla do siedmeho decénia, ktoré bolo možné už dostatočne hodnotiť, pre jej zrelosť, výsledky a uplatnenie v ďalšom období.

 

Medzi spomenutia hodné míľniky môžem zaradiť radikálnu rekonštrukciu v oblasti infraštruktúry, a to v exteriéri aj interiéri pre využitie v edukačnom, vedecko-výskumnom a relaxačnom procese, ktoré slúžia nielen študentom a pracovníkom Strojníckej fakulty, ale aj užívateľom celej Technickej univerzity v Košiciach, za čo chcem úctivo poďakovať všetkým pracovníkom a študentom fakulty, ako aj vedeniu TUKE a partnerským fakultám TUKE – tu by som si chcel vypožičať s vaším dovolením citát:

 

„Ak chceš vybudovať veľký podnik, vybuduj najprv seba.“

Inauguracia dekana pozvany hostia

 

Inauguracia dekana rektor

 

Inauguracia dekana dekret

 

insignie

 

hostia

 

menovanie prodekanov

 

Inauguracia dekana 1

 

Inauguracia dekana 2